Blog

Príbeh Clique očami Barcode Collective

17 Aug 2020

Je pravdou, že máme radi výzvy. Nové projekty, nové požiadavky, posúvanie hraníc našich i ľudí okolo nás. Viac menej aj kvôli tomu Barcode Collective vznikol. Zúročovať naše skúsenosti a posúvať sa ďalej. Byť pri zrode niečoho nového, kreovať nové veci, inšpirovať sa a byť inšpiráciou. Ponúkn ...

Horko-sladká posadnutosť

31 Dec 2019

Každý má svojím spôsobom nejakú „posadnutosť“. Niekto je posadnutý cestovaním, niekto zberá unikátne sklo, staré barové náradie, iný umením. Nie je tomu inak ani v barovom svete. Mám pocit, že posledné roky je barový svet „posadnutý“ horkosťou. Lepšie povedané horko-sladkosťou. Horkosť - as ...

Sustainability (udržateľnosť), Zero - Was

16 Dec 2019

Žijeme a pracujeme v konzumnej spoločnosti. S obrovským výberom a dostatkom všetkého: tovaru, surovín zo zahraničia, exotického ovocia. S mnohými dodávateľmi, ktorí sa predbiehajú ktrý vybaví objednávku v lepšej kvalite a čím skôr. Ak niečo nemám, objednám si to, ak niečo nevyzerá dobre na ba ...

Ľad – viac ako zmrazená voda

02 Jan 2019

Práve som na ceste z otvorenia ďalšie ročníka Diageo World Class na Slovensku. „Pohoda“ vo vlaku, ktorý viac stojí ako je v pohybe, k tomu fľaša povinnej minerálky po cocktailovej noci je ideálny čas na písanie. Včerajší krásny deň na krásnom mieste, k tomu významný hosť, svetový barman Alex ...

Ako rýchlo a efektívne pracovať za barom

02 Jan 2019

Často krát sa zamýšľam ako barový svet pokročil. Časy kedy barman zložil zásteru, zamkol dvere, „vypol“ a stal sa barmanom na ďalšej zmene za barom sú dávno preč.